Gulerodsbrud

Her er en opskrift, indsendt af en af vores bageglade kunder, Stig Andersen :-). Han sværger til at de er helt fantastiske :-). Lækre ser de i hvert fald ud.

Hvis du har en opskrift på Gulerodsbrud eller andet bagværk på Bagestålet, du gerne vil dele med andre, er du velkommen til at sende den til os. Meget gerne med et par billeder :-).

Gulerodsbrud opskrift

Ingredienser

  • 2,5 dl. mælk/alternativt lunkent vand
  • 15 gr. gær ved 12 timers hævning ellers 25 gr.
  • 2-3 mellemstore finthakkede gulerødder
  • 1 stor håndfuld solsikkekerner - eller andre kerner
  • 2 æg
  • 50 gr. smør eller 40 gr. olie
  • 1,0 dl. sukker
  • 1,25 tsk. groft salt
  • 1 spsk. citronsaft
  • 500 gr. hvedemel 12% protein


Bagestålet til din pizzadej



Vejledning

  1. Opløs gæren i mælken eller vandet.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser gulerødder, solsikker, sukker og salt.
  3. Rør melet i lidt af gangen
  4. Tilsæt lidt mere mel og ælt dejen skal stadigvæk klistre til fingrene eller i røremaskine.
  5. Lad dejen hæve i 12 time.
  6. Sæt brudene på bagepapir med 2 skeer husk afstand til hævning.
  7. Lad brudene efterhæve i 45 min.
  8. Lad bollerne glide ind på det varme bagestål bag i ca. 12-15 min ved 200 gr. til de er gyldne og lyder hule. Husk at holde øje, da de hurtigt tager farve grundet æg og fedtstof.