Gulerodsboller

Her får du opskriften på nogle fantastiske gulerodsboller. Efter mange forsøg, føler jeg, at jeg har fundet det helt rigtige forhold mellem gulerod, vand og mel. Det er vigtigt at du river gulerødderne fint, så de ikke ødelægger glutenstrukturen. Det vil i sidste ende resultere i mere luftige boller.

Ingredienser

  • 500 gram koldt vand
  • 800 gram fintmalet speltmel eller 850 gram hvedemel
  • 200 gram revet gulerod
  • 15 gram gær
  • 15 gram salt
  • 3 spsk citronsaft


Bagestålet til din pizzadej



Vejledning

  1. Opløs gæren i det kolde vand
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og start røremaskinen
  3. Når melet er optaget i dejen, skruer du op på fuld styrke.
  4. Ælt dejen indtil den slipper skålen, og foretag glutenprøven. (Speltmel skal æltes ca 5-6 minutter, og hvedemel ca. 11-17 minutter).
  5. Lad dejen hæve en time, og vend derefter dejen i skålen med en våd hånd.
  6. Gentag denne "dejvending" en gang i timen de næste 3 timer.
  7. Sæt bagestålet i ovnen og opvarm ovnen til 250 grader (gerne varmluft).
  8. Når bagestålet er opvarmet (ca 45 minutter), drysser du et tyndt lag grahamsmel på bordet, og derpå et lag solsikkekerner (eller andre kerner efter din smag).
  9. Hæld dejen ud på kernerne og drys kerner på toppen af bollen, efterfulgt af et tyndt lag grahamsmel.
  10. Skær nu bollerne ud i passende størrelser med din dejskraber, og løft dem forsigtigt over på bagepapiret på Kombispaden.
  11. Lad bagepapiret med boller glide ind på Bagestålet og bag dem i ca. 6 minutter til de er gyldne.

Velbekomme!